"about me" contest by aisyah


Hello ebelibadi . Nisa nak join contest lagi larh . Tetibe plak idea dtg , so nisa nak join contest nie . Last minit ow . 7/9 dah tamat . So besok la kan . ekeke . Xpe2 janji belum tamat lagi kan . Ouke jom start ♥ 



♥ Nak join \cubit sini dear/  


Syarat-syarat yer : 
Small Mini mushroom follow blog ini (suka hati tp make sure update ngn apa2 pengumuman) Small top emoticon
Small Mini mushroom dalam entry contest tu nti, paste-kn banner & link-kan ke sini :) Small ok emoticon
Small Mini mushroom entry tu bg tajuk : "about me" contest by aisyah Small Smilie Icon
Small Mini mushroom tinggalkan link entry anda di sini ^^ wajib! lau x, jgn slhkn sy if tercicir Small ok emoticon
Small Mini mushroom A MALAYSIAN Small ok emoticon

♥ -----------------------------------------------------------------------------------------------------♥ 


\tentang nisa secara umum/
#klik untuk lihat lebih jelas .

\tentang nisa secara keseluruhan yer/
Nisa orang perak dan memang dilahirkan disini . Seorang yang sporting . Suke jaga hati orang sebab tak suke gaduh dan buat orang marah . Nisa suke berkawan dengan orang2 yang banyak cakap lebih kurang sporting jugak la kan sebab nisa nie suka merepek . Hehe . Tapi kadang2 ada jugak membe2 yang cepat terasa or boleh dikatakan kuat merajuk . Hurm tak pe tak kisah la ;P

Nisa tak suke pakai shawl . Entah la tak tahu sebab ape . Maybe memang tak minat . Nisa lebih suke ajar orang pakai shawl . Haha pelik tak ? Kawan2 pown penah tanya "ko pandai ajar orang pakai shawl ea , tapi ko tanak pakai .  pakai la mesti cun . lagipown ko kan tahu gune shawl" hehe itu la kawan2 nisa cakap . Btw muke nisa tak licin macam diorang , sebab tu nisa tanak pakai shawl :/ uhuk3

Nisa suka sangat dengan haiwan yang comel2 . Terutama kucing . awww comel gitu . Nisa suke b'cakap dengan haiwan . haha . Tak rugikan kalau kite sayang haiwan . Haiwan pown perlukan kasih sayang . eceh . ehee . Nisa ade bela seekor kucing , name dye memey . Selalu buli memey . Geram tengok haiwan yang comel2 nie tu yang suke kacau . hehe .

Warne kesukaan nisa , warne PUTIH . ia melambangkan kesucian . ewarh . Kalau bole nak semua yer putih . Kalau boleh yer . Eh takut plak puteh2 nie kan . hehe . Nisa suke sangat makan tomyam . Sedap ow . Hah lagi satu nisa suke makan char kuew tiaw . fuhhh kalau dapat , memang tak ingat orang belakang . hehe . Suke makan coklat , ais cream . perghhh sedap yer . Nisa hantu durian tao . hah jage2 sape yang ade dusun durian tu . hehe .

Nisa lebih suke duduk rumah daripada b'jalan tak tentu hala . Tapi nisa kaki shopping taw . Pantang ada duit shopping . Habis la sape yang jadi laki nisa nanti . hehe . Tapi nisa tak suke membazir sangat . Beli barang yang perlu sahaje . Nisa nie kedekut sikit taw . Sikit jer . Nak tahu kedekut ape ? tapi bukan duit taw . errr malu la nak cakap , biarla rahsia . haha . Nisa tak suka kongsi2 , terutama barang dan pakaian . Entah memang dari dulu macam tu . Adik nisa nak pinjam pown nisa tak kasi , apetah lagi kawan . haha . Itu kalau barang kesayangan la , kalau barang yang biasa2 jer , bole pinjam :)

Nisa suke tangguh2 kan kerja . Hoho sangat tak baguskan . Hope lepas nie penyakit tu akan hilang . hehe . Lagi satu , suke buat kerja last minit . Macam kat sklh dulu . Study last minit . Tapi alhamdulillah result yer membanggakan . hehe

Nisa BELUM B'PUNYA lagi . Single gitu dan sebelum nie nisa tak pernah couple . Siyes tak tipu . Apetah lagi nak b'dating lagi la tak pernah kan . Nisa tak minat nak b'couple nie . Takut ! sebab ape ? Sebab nisa nie senang untuk sayangkan seseorang . Nisa takut nanti dikecewakan , takut nanti nafsu tak boleh dikawal . Yela kalo b'dua , macam2 boleh jadikan . So biarlah . Jodoh tak kemane kan . Sebelum nie ade jugak yang mintak couple , errr tapi nisa tak terima . Bukan sebab memilih atau jual mahal yer . Sebab yer belum b'sedia untuk itu . Lagi pown nisa belum abis belajar lagi .

Nisa anak sulung daripada 4 orang adek beradik . 3 perempuan 1 lelaki . Nisa rapat dengan semua adik2 nisa . Tak rugi rapat dengan adik2 kite . Bila kite susah diorang ada boleh tolongkan . Nisa minat kire2 daripada membaca . hehe . Tapi kalau novel tu minat la . Subjek kesukaan yang paling minat sejak sklh lagi iaitu maths dan akaun . Dalam otak nanti ade nombo jer kan . hehe .

Keluarga nisa sederhana jer . Ayah seorang kontraktr n mak suri rumah . Ayah selalu sibuk dengan kerjaya dye . Tapi alhamdulillah dye tak lupa pada keluarga . Nisa suke tolong ayah buat kerja . Kadang2 nisa tolong buatkan invois , kire2 ikemtek \ea betul ker eja dye ? haha bedal la/ sekarang ayah banyak jugak dapat tender . Alhamdulillah rezeki kami sekeluarga . Ayah dan mak nisa seorang ibu bapa yang sgt2 penyayang n ambek berat pasal anak2 . B'syukur sangat . Ape yang kiteorang nak , ayah n mak tunaikan . Kadang2 ape yang kiteorang tak mintak pown , ayah n mak tunaikan . 



♥ -----------------------------------------------------------------------------------------------------♥ 

Setakat itu la nisa nak cerita . Otak dah blurr . Tu la buat keje last minit . hehe . Hope menang . ehee .
 Sekian , Kbai ♥ 





***entry terbaru dekat blog satu lagi . SINI SINI !

6 ulasan:

FyzaLovato berkata...

rajin ye masuk. :)
btw cantek pic ngan bmw tuh. wohoo

Cik Nisa berkata...

@FyzaLovato : hehe mekasih ;)

aisya berkata...

tersgt kemas okeh ! weee ~ gud luck my dear :)

Cik Nisa berkata...

@aisya : tengs ;D hope menang . ehee

merahitujambu berkata...

comel jeeee

Cik Nisa berkata...

@merahitujambu : haha comel ? hehe mekasih ^^